• Persoonlijk advies op maat
  • Gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit
  • Vakkundig en specialistisch team

Fractions in de badkamer

De badkamer is een vochtige plek, door het condens wat vrijkomt als u een hete douche of bad neemt. Daarom is het bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor in uw badkamer belangrijk dat deze niet krom trekt en tegen vocht kan. Fractions trekken niet krom en zijn dus de ideale oplossing voor raamdecoratie in de badkamer. Fractions zijn strakke panelen die zorgen voor een luxe uitstraling. Houdt u van strakke lijnen en een moderne look, dan is dit dé ideale oplossing. Tot slot, hebben Fractions een aantal voordelen die zeker in een vochtige badkamer goed van pas komen: naast dat ze tegen vocht kunnen, zijn gesloten Fractions lichtdicht en hebben ze een hoge isolerend gehalte. Kies voor absolute privacy wanneer u dat wenst.

Badkamer raambekleding zorgt voor privacy

Als er één plek in huis is waar u het liefst niet gezien wilt worden, dan is het de badkamer. Een beetje privacy is hier dan ook op zijn plek en dit kunt u gemakkelijk creëren met de juiste raamdecoratie. Fractions kunnen bijvoorbeeld geopend en gesloten worden door middel van de ‘blinde’ scharnieren. Door de lichtsleuven in de Fractions kleiner of groter te maken, verandert de lichtinval. 

Wanneer u voor de spiegel staat en u wel licht binnen wilt, kunt u de raamdecoratie eenvoudig openen. Zo bepaalt u zelf hoe, waar en wanneer u licht wil hebben of inkijk wil beperken. Doordat de raambekleding geheel op maat wordt gemaakt weet u zeker dat deze perfect past op uw ramen in de badkamer. Zelfs bij draai kiepramen of een groot raam.

Shutters hebben veel voordelen

Naast Fractions zijn er nog andere oplossingen voor raamdecoratie in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan shutters, dit is de ideale zonwering voor in de badkamer. Het zijn binnenluiken met verstelbare, horizontale lamellen. Naast de isolerende functie is het grote voordeel van shutters in uw badkamer dat ze makkelijk schoon te houden zijn. Met een vochtig doekje bent u binnen een handomdraai klaar! Verder zijn shutters vochtbestendig en een goede optie wanneer u een stoere designuitstraling wilt.

Ga voor tijdloos met rolgordijnen

Een rolgordijn is een populair soort raamdecoratie. Het is gemakkelijk te bedienen doordat u niet met een bedieningsketting werkt, maar met een onderlat die u gemakkelijk omhoog en omlaag kunt bewegen. Heeft u ruimte voor duo gordijnen? Dan raden wij dit zeker aan. Duo rolgordijnen bieden een optimale combinatie van stijl en functionaliteit. De rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof met de transparante horizontale banen die voor elkaar langs bewegen. Kies hoe dan ook voor lichtdoorlatende rolgordijnen. Naast de kleuren moet u ook kiezen voor een bediening, gaat u voor elektrisch of handmatig, de keuze is aan u!

Inmiddels heeft u een aardig beeld van welke type raamdecoratie er in de badkamer zijn. Maar we vergeten nog een populaire vorm raamdecoratie voor in de badkamer, namelijk jaloezieën.

Twijfelt u of u uw badkamer voldoende ventileert? Het is in vochtige ruimtes erg belangrijk om voldoende frisse lucht binnen te laten. Doet u dit niet, dan kunnen er schimmels ontstaan. Houten jaloezieën kunnen kromtrekken en zijn niet geschikt voor de badkamer.

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Een bijkomend voordeel is dat deze makkelijk schoon te houden zijn. Met een vochtige doek heeft u binnen no-time de aluminium jaloezieën schoongemaakt. Door de jaloezieën dicht te doen creëert u volledige privacy. Doordat u de aluminium jaloezieën op verschillende standen kunt draaien bepaalt u zelf de natuurlijke lichtinval. Bovendien heeft raamdecoratie een isolerende werking.

Houten jaloezieën

Met een houten jaloezie creëert u sfeer in de badkamer. Helaas gaan hout en vochtige ruimtes niet erg goed samen. Kies daarom voor raambekleding met een houtlook om toch sfeer te krijgen waar u naar op zoek bent. Kortom echte houten jaloezieën raden wij af, ga voor kunststof jaloezieën.

Pvc jaloezieën

Tot slot in het rijtje van badkamer raamdecoratie voor de badkamer: pvc jaloezieën. In ons assortiment vindt u pvc jaloezieën in talloze kleuren. Komt u er niet uit? Vraag dan gratis kleurstalen zodat u zelf in huis kan kijken welke raamdecoratie geschikt is voor uw interieur.

buitenjaloezieën
Jaloezieën

Plissé gordijnen in de badkamer

Plissé gordijnen, ook wel plissé shades genoemd, zijn te herkennen aan de geplooide stof. Naast rolgordijnen, shutters en jaloezieën zijn plisségordijnen geschikte raambekleding voor de badkamer. Kies voor een top down of bottom up systeem. Met dit systeem kan u de onder- en bovenlat bewegen en zo de ideale lichtinval bepalen. Ga voor een lichtdoorlatende stof wanneer u standaard meer licht wilt. Vindt u lichtinval minder belangrijk? In ons assortiment vindt u ook een verduisterende stof voor badkamer gordijnen.

Plisségordijnen zijn geschikt voor verschillende soorten ramen. Ze kunnen gemonteerd worden zonder te boren. Ideaal wanneer u kunststof kozijnen heeft. Bovendien zijn plisségordijnen, zoals de meeste raambekleding, vochtbestendig en zorgen ze voor een stoere look.

We hebben de voordelen van badkamer raamdecoratie nog een keer voor u op een rijtje gezet:

  • Bij Rhetap vindt u de juiste raambekleding voor draai kiepramen;
  • We adviseren u graag en zorgen voor raambekleding op maat;
  • Aluminium jaloezieen,

Raamdecoratie voor draai of kiepramen

In veel badkamers ziet u draai of kiepramen terug. Ook voor dit soort ramen is er geschikte raamdecoratie verkrijgbaar. Plisségordijnen zijn erg geschikt voor draai- kiepramen en kunnen gemonteerd worden zonder te boren. Plisségordijnen zijn letterlijk vertaald uit het Frans ‘geplooide’ gordijnen. U kunt bij deze raambekleding de onder- en bovenkant bewegen en zo de gewenste lichtinval bepalen. De stoffen gordijnen zijn in veel gevallen vochtbestendig en daarom perfect om uw badkamer af te maken.

Rhetap helpt u bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor in de badkamer

Heeft u een keuze kunnen maken? Kom langs bij Rhetap in Barneveld. In onze showroom vindt u een ruim assortiment aan raambekleding. Zo kunt u met eigen ogen ervaren wat de kwaliteit van onze raamdecoratie is. Onze specialisten staan te popelen om u te helpen en u te adviseren voor de juiste raamdecoratie voor in de badkamer.

Vind de raamdecoratie voor uw badkamer in onze showroom!

Onze centraal gelegen showroom in Barneveld is gemakkelijk te bereiken. Al onze interieurspecialisten staan te popelen om met u mee te denken. Met onze jarenlange ervaring, weet u zeker dat u écht gehoord en geholpen wordt. Ontdek het zelf, we hebben een ruim assortiment gericht op raam- en woondecoratie.